Norske Misjonshotell & Gjestehus

Solhøgda Leirskole

BELIGGENHET
Solhøgda ligger sentralt og med gode kommunikasjoner på indre Nordmøre, Møre og Romsdal. Nærmere bestemt i Ålvundfjord, Sunndal Kommune 23 km fra kommunesenteret Sunndalsøra. Til Oppdal er det 9 mil, Kristiansund 8 mil og til Molde er det 10 mil.
Vi har en fantastisk fin natur, fra fjæra til høgfjellet og topper over 1800 meter.

OM SOLHØGDA
Solhøgda ble bygd til leirsted og starta opp i 1962. Solhøgda er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). I 1976 kom leirskolen også i gang.
Solhøgda har pr i dag 12 soverom med 5 senger på hvert rom. I tillegg har vi ei leilighet som kan leies og benyttes ved arrangement. Bygningene ble oppdatert og påbygd i 1990. Da ble hele anlegget oppdatert brannteknisk. Solhøgda har i dag ei tomt på 19 mål, og et kjempefint uteområde. I 2014 stod også en stor tømmergamme (grillhytte) ferdig, den rommer 50 personer. Ved sjøen har vi to naust og åtte båter. Leirstedet har også egen buss.

ARRANGEMENT
Her arrangeres det leirer i NLM regi for alle aldersgrupper, utleie til andre lag og organisasjoner, konfirmanthelger, selskaper, klasseturer etc.

OPPLEVELSER
Vi ligger i et fantastisk fint område med sjø og fjell. Ved sjøen har vi 75 meter strandlinje, badeplass, båter og gode fiskemuligheter. Rundt leirstedet er det fine turmuligheter. Etter en liten tur opp lia er du kommet til Kammen, en kjempefint turmål, 400 moh og en fantastisk utsikt. Fjella rundt er en del av Trollheimen. Den kjente Innerdalen, Norges vakreste dal, med blant annet det fantastiske Innerdalstårnet, ligger like i nærheten. Med Solhøgda som utgangspunkt er det mange turmuligheter; noen av de mest kjente er Atlanterhavsveien, Trollstigen, Aursjøvegen, Åmotan og Grøvudalen m.m.
På uteområdet har vi blant annet fotballbane, BMX sykkelbane, volleyballbane, zipline, 7,5 meter høg klatrevegg, bruskasseklatring. Også inne har vi lagt til rette for mange positive aktiviteter.

LEIRSKOLEN
Leirskolen på Solhøgda kom i gang i 1976. Vi tilbyr et variert opplegg fra fjøra med båt og fiske, til fjelltur til Innerdalen. En dag er vi også på besøk ved Aura Kraftverk og Hydro Aluminium på Sunndalsøra. Vi har fokus på at leirskolen skal være en opplevelse for livet, at den enkelte elev skal bli sett og ha en god opplevelse; «Her skal vi være best på å ha det kjekt.»HER ER VI


KONTAKT OSS

Solhøgda Leirsted 6622 Ålvundfjord
71698113

BOOKINGFORESPØRSEL

Velg overnattingssted

Avsender

E-post:

Tlf:

Antall personer

Andre detaljer: